Madra Áthas

17 februari 2018

Supertrots zijn wij op "Mesi" (Madra Áthas Ceinlys Chéad Ghra), die vandaag tijdens de Puppyshow in Lahti -Finalnd, werd uitgeroepen tot BOB en een paar uit later tot #2 Beste Puppy van de show! Keurmeester was Tanya Ahlman-Stockmari.

9 december 2017

Daami presteerde het weer! Op de leeftijd van exact 6 maanden werd Daami vandaag uitgeroepen tot Puppy BOB tijdens de speciale puppyshow op de Helsinki Winner 2017. Keurmeester was Kirsi Sainio uit Finland.

12 november 2017

“Daami” (Madra Áthas Cayleigh Chéad Ghra) maakte zondag 12 november 2017 op de leeftijd van 5 maanden en 3 dagen een geweldig debuut tijdens de grote puppyshow Lemmikkimessut in Helsinki, Finland. Keurmeester Paula Valakari benoemde haar tot Best of Breed en 5 uur later behaalde Daami in de erering van de rasgroep Terriërs de 3e plaats. Zusje “Mesi” (Madra Áthas Ceinlys Chéad Ghra) werd Reserve Beste teef.

  Daami BOB 12NOV17 Daami BIG3 12NOV17

Beoordeling van de keurmeester: “Excellent breed type. Excellent head and expression. Good neck and forechest. Spacious body. Fine outline. Excellent back part. Good angulations both back and fore. Good tailset and tail. Efficient mover. Excellent whole appearance.”

9 juni 2017

Hoera!!! Beschuit met muisjes! Vandaag is ons Chéad Ghra nest geboren. Aoife schonk het leven aan 6 mooie, gezonde puppy's. Drie reutjes en drie teefjes. Vader van het nest is Taramont Sceolan (Jukkää).Beschuit met muisjes   kopie

15 januari 2017

Super trots zijn wij op Aoife die, aan de hanRozetd vaPodium opkomstn Dennis, tijdens de Hond van het Jaarshow 2016 in de terriergroep (FCI rasgroep 3) geselecteerd is in de Top 6 Beste Terriers. Uit deze 6 terriers zijn uiteindelijk de winnaar en de reserve winnaar gekozen. De overige 4  geselecteerde terriers, waaronder Aoife, zijn verder niet geplaatst, maar ontvingen allen een enorme rozet. Klik hier voor het verslag van de Hond van het Jaarshow 2016.

18 december 2016

Op zondag 15 januari 2017 vindt in theater De Flint in Amersfoort de Hond van het Jaarshow 2016 plaats. Voor deze tentoonstelling kun je niet inschrijven maar wordt je uitgenodigd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Omdat Aoife tijdens de IJsselshow in Zwolle op 1 oktober als derde geplaatst is in de rasgroep, heeft zij zich gekwalificeerd voor deelname aan de Hond van het Jaarshow. Aoife is hiermee de tweede Glen in de historie van deze show die, gevolgd door spotlights en op muziek, zich op de catwalk van De Flint mag presenteren. Vind je het leuk om te komen kijken of wil je meer informatie over de Hond van het Jaarshow, klik op deze link.

5 november 2016

Aoife Dogshow Bleiswijk 5nov16Onder keurmeester H. O'Donoghue uit Ierland liep Aoife op de Dogshow Bleiswijk haar definitieve punt voor de titel Nederlands Kampioen. Zij werd beoordeeld met Uitmuntend/CAC/CACIB/Beste Teef. Wij zijn best een beetje trots dat zij de laatste 3 CAC(-IB)'s behaald heeft in 3 opeenvolgende shows in 35 dagen. Het feit dat zij definitief Nederlands Kampioen werd op de leeftijd van exact 3,5 jaar is natuurlijk toeval. Klik hier voor het keurverslag.

2 oktober 2016

02OKT16 Aoife BOB HanzeshowDe tweede showdag van dit weekend loopt Aoife tijdens de Hanzeshow in Zwolle haarAoife en haar trofeeen tweede Best of Breed in dit weekend! De Finse keurmeester mevrouw M. Salminen beoordeelt haar Uitmuntend/CAC/CACIB/Beste Teef/BOB. Twee dagen achter elkaar showen is vermoeiend en Aoife heeft het echt gehad wanneer wij rond vier uur wederom de erering in mogen. Wij lopen ons rondje en op de plaats waar wij moeten staan, gaat Aoife braaf zitten. Met geen mogelijkheid is zij nog tot stand te brengen, maar lopen dat wilde zij nog wel en het liefst naar de uitgang van de ring. Ik was daarom niet treurig dat er deze keer geen plaatsing voor ons was in de rasgroep.Wij genieten nog even na van een succesvol weekend! Klik hier voor het keurverslag.

1 oktober 2016

01OKT16 Aoife BOB IJsselshowEen weekend showen met Aoife begint op zaterdagmorgen met de IJsselshow in Zwolle.01OKT16 Aoife 3e in FCI groep 3 IJsselshow De Duitse keurmeester T. Himmrich beoordeelt Aoife met een Uitmuntend/CAC/CACIB/Beste Teef/BOB. Dit betekent dat wij 's middags om half vijf moeten lopen in de erering Terriers. Hoewel Aoife niet mooi wil staan (zij is 16 dagen loops en wil haar achterkant beschermen), behalen wij in de FCI Rasgroep 3, (Terriërs) een derde plaats.  In de ruim 30-jarige historie van showende Glens in Nederland is deze plek niet eerder behaald. Uiteraard zijn wij supertrots op dit resultaat en bedanken de heer Himmrich voor het mooie keurverslag en de plaatsing in de groep! Klik hier voor het keurverslag.

24 september 2016

Brutus basiscursus certificaatJoehAllemaal plus plusjesoe, Brutus gaat vandaag op voor zijn examen Basiscursus 1 en slaagt cum laude! Met een "cijferlijst" met alleen maar plus-plusjes gaan Brutus en Jeannette direct door naar de vervolgcursus. Super gedaan! Wij zijn zo trots op jullie! 

16 april 2016 20160416 (1)

Op bezoek bij Brutus! Inmiddels zijn Brutus' oogjes open en groeit hij als kool. Hij doet stoere pogingen om zich op te richten, maar wanneer hij voor- of achteruit wil is "zwemmen" nog steeds de vlotste manier en dat doet hij razendsnel. Mama Norah is lief en geduldig met haar zoon. Nieuwe foto's staan in Brutus' fotoalbum.


10 april 2016

Aan de hand van Liane liep Aoife vandaag fantastisch tijdens de internationale dogshow "De Utrecht".10APR16 De Utrecht (10) Aoife behaalde 1U/CAC/CACIB/Beste Teef. De strijd om de kwalificatie voor BOB was spannend en er moest een tweede ronde aan te pas komen voordat keurmeester W. Peper definitief zijn keuze kon maken. Cairdiulacht Breannainn Mac Angus werd BOB en Aoife BOS. We zijn supertrots op Aoife en Liane die haar met veel flair en liefde door de ring hielp! Klik hier voor het keurverslag.

3 april 201603APR16 Maywen Aoife Aingeal

Het was al even geleden dat wij Aingeal hadden gezien, maar vandaag kwam zij, samen met haar eigenaren, gezellig op bezoek. Het was een leuke middag voor ons mensen en de Glen meisjes! Foto's van deze middag vind je hier.

31 maart 2016

IMG 0883

Norah heeft een zoon!

Op woensdagmiddag 30 maart 2016 is Norah's zoon geboren. Zijn roepnaam is "Brutus" en voluit heet hij Madra Áthas Baruch Brutus Boyalone. Natuurlijk is voor Brutus op deze website een eigen pagina gemaakt waarin wij al zijn hoogtepunten vastleggen!

12 september 2015

Je kunt het niet verzinnen, maar op de ochtend van de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch worden Dennis en ik beiden ziek wakker. Hierdoor konden wij zelf niet naar de clubmatch van de Nederlandse Glen vereniging en werden Maywen en Aoife absent gemeld. Zo jammer! Norah OC 120915Gelukkig was Norah ook ingeschreven en zette zij aan de hand van Liane weer haar beste beentje voor. Norah was ingeschreven in de Open Klasse teven en werd door keurmeester mevrouw Jean Rogers beoordeeld met een 2 Uitmuntend. Klik hier voor het volledige keurverslag. Weer geweldig gedaan Liane en Norah. Wij zijn trots op jullie!

16 mei 2015

Haar vacht was knudde, twee weken voor de Jonge hondendag van de Glenvereniging had Aoife in één nacht tijd beide liezen en de binnenkanten van haar achterpoten kaalgevreten, maar omdat zij de enige Madra Áthas was die ingeschreven was voor de Jonge hondendag en de vereniging voor ons nest een uitzondering had gemaakt omdat zij eigenlijk 11 dagen te oud waren om deel te nemen aan de keuringen, hebben we toch geshowd. P5160055

Het was koud en nat in Heteren, maar de sfeer was prima. Aoife was als oudste jonge Glen ingedeeld in klasse 4, teven 12 -24 maanden. Zij liep lekker en ontving, ondanks dat haar vacht niet in goede conditie was, een Zeer Goed van keurmeester Joke Bode. Wij zijn er heel tevreden mee!

14 mei 2015

Echt "nieuws" is het eigenlijk niet, maar het was wel heel gezellig op Hemelvaartdag toen Jeannette, Liane en Norah ons een bezoekje brachten. Norah en Aoife hebben heerlijk met elkaar gespeeld en geravot. Wanneer het spel iets te ruig werd deed Maywen, zonder grauw of grom, één stapje naar voren en liet zij op haar eigen, prachtige manier zien dat zij de "jonge dames" nog steeds de baas is. Vermoeid van het spelen was er nog een klein beetje energie over om te poseren voor een portretje. 

P5140008 P5140011 P5140165  

15 maart 2015

De regelmatige bezoeker van deze website zal het niet ontgaan zijn: we hebben een tijdje geen nieuws gemeld en er ontbreken wat foto galeries. Het is een heel verhaal en uiteindelijk zal alles weer goed komen. Een noodzakelijke software update heeft de site wat in de war geschopt. Hierdoor konden we geen nieuws plaatsen. Na een aantal dagen "knutselen" heeft Dennis de website weer zover op orde, dat wij jullie weer op de hoogte kunnen houden. Met wat geluk staan de ontbrekende fotogaleries binnenkort ook weer op de website!

Wat is er in de tussenliggende periode gebeurd? Deze keer maar even in omgekeerde volgorde met het meest recente nieuws bovenaan:

Martini Dogshow/Benelux Winner 2015

Aoife liep haar eerste show op 28 februari 2015 tijdens de Martini Dogshow/Benelux Winner. Zij liep in de tussenklasse. De keurmeester was de heer Anthony Kelly uit Ierland. In het totaal waren 3 Glens ingeschreven en helaas werd geen van de deelnemers benoemd tot Best of Breed. Aoife deed het aan de hand van Viivi Vaherto hartstikke goed en werd beoordeeld met een Zeer Goed (klik hier voor het volledige keurverslag). Dit fimpje van Aoife in actie werd ons toegezonden door Kevin Naeff. Zo leuk om haar rondje in de ring nogmaals te zien! Dank je Kevin, wij zijn hier heel blij mee!

Amsterdam Winner Show 2014

Norah heeft deelgenomen aan de Amsterdam Winner op 13 december 2014. Daar liepen in het Norah Benelux Winner 2014totaal 5 Glens. Norah was ingeschreven in de tussenklasse (15 - 24 maanden). Zelf vind ik dit een moeilijke klasse. De honden vallen niet meer in de categorie puppy's of jeugdhonden, maar zijn nog onvoldoende ontwikkeld om als volwassen hond beoordeeld te worden. Een beetje tussen servet en tafellaken in, zeg maar.

Norah en Liane liepen weer geweldig en behaalden een keurige Uitmuntend, Reserve CAC en CACIB. De Ierse keurmeester, mevrouw Colette Muldoon, vergaf de Nederlandse Winner titel aan Abberann Phelan. Daultons Midnight Sky of Galore werd BOS/Junior Winner 2014. Beide Glens zijn eigendom van de heer A. White uit Ierland. Klik hier voor het volledige keurverslag.

09-10-2014

She's Beautiful!

Dat zei de Finse keurmeester mevrouw P. Heikkinen-Lehkonen Aingeal 0410141afgelopen zaterdag, 4 oktober 2014, over Aingeal, die in haar eigen woonplaats haar showdebuut maakte tijdens de jaarlijkse IJsselshow. Aingeal werd in de ring begeleid door haar baas Herman en samen trokken zij veel bekijks. Mevrouw Heikkinen vond van Aingeal:

"Excellent type, well developed. Good size. Excellent head, eyes and ears. Almost straight front legs. Good depth of brisket and enough substance for age. Good tail set. Strong and well angulated behind. Coat is hard enough for age. Excellent character."

1U/CAC/BOB

De rode rozet en het Zwolse handje hebben jullie met recht verdiend Etty, Herman en Aingeal!Zwols handje

 

21-09-2014

3 Keer is scheepsrecht: Norah Nederlands Jeugdkampioen!

Tijdens de kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal Terrier, die op zaterdag 20 september plaatsvond in Heteren, behaalde Norah haar laatste 1 Uitmuntend voor de Nederlandse Jeugdkampioenstitel.IMG 2752

23 Glens van puppy tot veteraan in de ring; vele Zeer Goed beoordelingen maar slechts 6 keer gaf keurmeester A. Scholten Uitmuntend en één van die U's was voor Norah! Haar beoordeling:

Teef van 16 maanden. Flinke teef. Goed rasbeeld. Goed geconstrueerd. Goede stop + oor. Mooie nek + bovenbelijning. Goed gehoekte achterhand. Goed temperament. Gaat vanwege leeftijd nog wat los. 1 Uitmuntend en Beste Jeugdhond

Klasse Liane, hoe jij Norah hebt voorgebracht! Jeannette, jij mag kleiner leren schrijven. Wanneer jullie Norah inschrijven voor een evenement mag je 3 titels achter haar naam zetten: Madra Áthas Annowre Aobh an tSolais BJWNL'14/BWNL'14/NJK'14!

 

08-09-2014

Madra Áthas Annowre Aobh an tSolais  BJWNL'14/BWNL'14 Madra Áthas Annowre Aobh an tSolais BJWNL'14, BWNL'14

Ja, jullie lezen het goed. Aan de stamboomnaam van Norah zijn 2 titels toegevoegd! 

Rotterdam Ahoy - Ring 16 was afgelopen zaterdag (6 september) het toneel waar de Glens acte de présence mochten geven voor keurmeester mevrouw Ricky Lochs-Romans tijdens de eerste Benelux Winner. Liane en Norah liepen geweldig en dat werd gezien! Norah werd beoordeeld met 1 Uitmuntend/CAC/Beste Teef/Beste Jeugdhond/BOS/Benelux Junior Winner 2014 en Benelux Winner 2014!

Maywen's broer, Laiquendi's Jillian Griffith James, werd uiteindelijk uitgeroepen tot Best of Breed. Wat was het leuk nicht en oom samen in de ring te zien (en nog leuker was hun gezamenlijke Glen zit bij het uitgaan van de ring)! Griffith BOB Norah BOSBOB en BOS KM

Keurmeester Lochs zei over Norah:

16 mnd. Prachtige dame. Goed ontwikkeld voor leeftijd. Mooie brede schedel. Goede stop. Voorsnuit droog en krachtig. Mooi gerond oog, voor leeftijd goed gepigmenteerd. Uitdrukking levendig. Voor & achter correct gehoekt. Goede voorborst. Lange ribben. Goede staart. Ruige vacht. Gaat met veel temperament. Heerlijk eigenwijs.

Super gedaan, Liane en Norah!

IMG-20140906-WA0002 IMG-20140906-WA0005 P9060071 P9060090 P9060176

01-09-2014

Norah (en Jeannette) weer een diploma erbij!

Eigenlijk zouden zij zaterdag 6 september examen hebben moeten doen Diploma Avoor het A-diploma Gedrag en Gehoorzaamheid, maar omdat Norah dan andere afspraken heeft ;) mochten Jeannette en zij zaterdag 30 augustus al laten zien wat in de afgelopen maanden op die vroege zaterdagochtenden geleerd was. Met een mooieNorah zit kipjesbeoordelingslijst zijn zij met vlag en wimpel geslaagd. Jeannette en Norah, gefeliciteerd met deze goede resultaten!  

 

Maywen BOB bij 2e KynoSpirit Clubshow 17 augustus 2014

5 Glens waren ingeschreven voor de KynoSpirit Clubshow op 17 augustus 2014 en ook nog allemaal familie! Maywen en Aoife deden mee, maar ook Pippa (Maywens moeder) en Griffith (Maywens broer). Helaas was Taliesin (Maywens oma) op het laatste moment verhinderd, anders hadden we 4 generaties in de ring gehad. Dat een Clubshow bij KynoSpirit anders is dan anderen hebben wij zondag 17 augustus beleefd. 115 Honden waren verdeeld over 3 ringen en in iedere ring 2 (!) keurmeesters. Eén keurmeester keurde exterieur, iets wat tijdens iedere show gebeurt; de andere keurmeester beoordeelde de handler. Beide keurrapporten werden bij elkaar opgeteld en de combinatie met de meeste punten mocht uiteindelijk het ras vertegenwoordigen in de rasgroepenring.

 Aoife op tafel (foto Tjeerd Langhout)Aoife liep voorbeeldig, maar het is duidelijk dat zij met haar 15maanden nog niet op kan tegen haar moeder Maywen (Nederlands Kampioen) of haar oom Griffith (Multi Kampioen) die het showen goed onder de knie hebben. 

 Maywen had er zichtbaar zin in. Hoewel zij bijna twee jaar niet geshowd had, presenteerde zij zich geweldig en dat ontging de keurmeester niet. De gouden rozet was voor Maywen en staat hij haar niet beeldig?

Hoe ik zelf werd beoordeeld? Laten we het erop houden dat Aoife beter  alleeAoife goed gedaann de ring in had kunnen gaan en dat wij samen nog wel wat mogen oefenen. Daarnaast had ik die ochtend een wat langere tuniek foute kledingaangetrokken en er nooit bij stilgestaan dat het  stormde, waardoor de onderkant van mijn jurkje rond mijn benen fladderde. Dom, dom, dom.... Dat kost dus punten! Maywen heeft mij gelukkig gered van nog meer kritiek :)

 Maywen loopt lekker Maywen rozet 1

 25-08-2014

 
Soms gaan er maanden voorbij zonder nieuws of foto's maar nu de zomervakantie op zijn eindje loopt, hebben wij van bijna alle "an tSolais" Glens nieuwe, leuke foto's ontvangen. Wij zijn daar altijd erg blij mee! Hieronder een voorproefje. Kijk voor meer foto's van Beetle, Angus, Boaz, Norah en Aoife op hun eigen pagina. Ook op de pagina's van Toby en Maywen zijn nieuwe foto's geplaatst.
 Beetle maisveld Ferghus en Angus (3) Boaz zit Norah in Duitsland Aoife kopje
25-08-2014
 
Eind mei onderging Maywen haar jaarlijkse ECVO oogonderzoek. Begin augustus zijn ook Toby's ogen gecontroleerd en goed bevonden. Bij Toby zijn tevens swabs genomen voor de verplichte DNA afstammingscontrole. Alle voorbereidingen voor de komende dekking zijn nu gedaan.
Maywen hoofd Toby hoofd
 
17-05-2014
Jonge hondendag bij de Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal Terrier te Heteren.
Zaterdag 17 mei 2014. Een prachtige, zonnige dag waarbij het in de loop van de middag zelfs echt warm gaat worden. De sfeer is ongedwongen, gezellig en informeel. Het deelnemersveld is niet groot, maar wel erg leuk. Alle 5 de Mystic pups van Glens Delight, geboren in januari 2014, huppelen vrolijk met hun eigenaren rond ("Goh, zijn die van ons ook zo klein geweest?" "Ja, echt wreunitedel"). De Finse Jukkää Taramont, die een maand jonger is dan de Madra Áthas Glens, is aanwezig en onze "eigen" Norah, Boaz en Aoife. Wat heerlijk om Norah en Boaz weer te zien en wat zijn zij gegroeid! Heel leuk om te zien dat zij direct naar elkaar trekken en dat Boaz heerlijk geknuffeld wordt door zijn zusjes.
Natuurlijk zijn de 9 Glens die ik zojuist noemden niet de enigen op het veld. Na afloop van de keuringen vindt de traditionele veteranenparade plaats en er zijn diverse Glens met eigenaren aanwezig die gewoon gezellig komen kijken.

De puppy's en jonge honden zijn in 2 keer 4 leeftijdsgroepen ingedeeld, waarbij eerst de reutjes en daarna de teefjes worden gekeurd. Eigenlijk net als bij een échte tentoonstelling. Onze Glens zijn met hun leeftijd van 12 maanden en 12 dagen de oudste deelnemers en worden dus in beide groepen als laatste getoond.

Boaz 1 Boaz heeft startnummer 4 en wat ben ik trots als ik hem zo mooi en vrolijk met Steven door de ring zie lopen. Hij is de enige reu in deze klasse  en  de keurmeester zegt over hem het volgende:

 

 

Boaz 3

Net 1 jaar! Helaas gecastreerd. Fraai totaalbeeld. Krachtig en goed gevormd hoofd. Voldoende stop. Rond donker oog. Prima rozenoor. Iets onregelmatig scharend gebit met grote elementen. Sterke hals. Prima voorborst. Fraaie ribwelving. Goede lichaamsverhoudingen. Goede hoekingen. Fraai bone. Prima gebogen front. Dubbele vacht, hier en daar wat zijde-achtig. In super gespierde conditie. Ruime, makkelijke gangen. Rechte rugbelijning die hij houdt bij het gaan. Heerlijk karakter.

Aoife en Norah hebben startnummer 8 en 9. De zusjes zijn regelrechte concurrenten en maken het keurmeester Weijenborg niet makkelijk. De een heeft 'dit' een beetje meer en de andere 'dat', maar dat het zusjes zijn, is meer dan duidelijk... Mijn verbazing is echter groot wanneer de oranje rozet naar Aoife en de groene naar Norah gaat. Liane handlede Norah geweldig en zij zijn samen een beeldschoon stel. De keurverslagen van beide teefjes:
Aoife:
Aoife 4

1 jaar. Krachtig gebouwde teef. Prima type. Vrouwelijk hoofd, wat voor mij nog iets breder mag worden.  Prima rozenoor. Rond, voldoende donker oog. Krachtige voorsnuit. Goed scharend gebit met goede elementen. Fraaie ribwelving. Mooie doorlopende ribben. Prima voorborst. Goed gebogen front. Goed bone, zou iets sterker in de pols mogen zijn. Goede hoekingen. Dubbele vacht, nog iets zacht op hoofd en been. Correcte gangen die nog iets krachtiger in de achterhand mogen worden. Lekkere billen. Open karakter.

Plaats: 1

Norah:Norah 2
 

1 jaar. Krachtig gebouwde teef van prima type. Vrouwelijk hoofd met sterke voorsnuit. Scharend gebit met grote elementen. Voldoende stop. Rond, wat licht oog. Prima rozenoor. Sterke hals. Goede voorborst. Prima hoekingen. Fraaie ribwelving. Prima doorlopende ribben. Lekkere billen. Correct front. Goede staartaanzet en dracht. Correcte dubbele vacht, hier en daar wat zacht. Makkelijke, ruime gangen. Rechte rug die zij behoudt bij het gaan. Zou voor mij iets sterker in de pols mogen staan. Super vriendelijk karakter.

 

Plaats:

Klik hier voor foto's van deze geslaagde dag.

 

08-04-2014

 
Norah BOB!   1. 060414 Norah De Utrecht - BOB
  

 

Op zondag 6 april 2014 trad Norah in de voetsporen van vader Toby en moeder Maywen en stapte als eerste Madra Áthas Glen de ring in tijdens de internationale hondententoonstelling “De Utrecht” in Nieuwegein. Norah werd gekeurd door keurmeester mevr. M. Jansen-Kalshoven en beoordeeld met het hoogst haalbare op haar leeftijd van 11 maanden (plus 1 dag): 1U/CAC/BOB.

Doordat de Glens als eerste de ring in moesten, volgde een hele, hele lange tijd van wachten voordat, omstreeks 15:45 uur, de erering van rasgroep 3 (Terriërs) gekeurd werd door de Duitse keurmeester dhr. W. Jungblut. Helaas, daar geen punten voor Norah, maar dat is niets om je voor te schamen, want wanneer je als jeugdhond tussen 25 andere “Beste van het Ras” staat, heb je jezelf eigenlijk wel bewezen.

Liane, je bent een topper en vormt met Norah een prachtig stel in de ring. Jeannette je hebt twee prachtige “meiden”! Wij zijn trots op jullie!

Wil je het volledige keurverslag lezen, klik hier.

 

 2. 060414 Norah De Utrecht - Klaar voor actie  3. 060414 Norah De Utrecht - Op tafel  4. 060414 Norah De Utrecht wat sta je mooi  5. 060414 Norah De Utrecht - Plaatsing

6. 060414 Norah De Utrecht - Wachten  7. 060414 Norah De Utrecht - Even kroelen  8. 060414 Norah De Utrecht - Erering RG3

 

 

04-03-2014
We staan op de cover! Cover Glenbiten
Deze leuke foto van onze kletsende ‘an tSolais’ pups en Jukkää Taramont, KCM2013 foto Glenbiten door Rini Verburggemaakt door Rini Verburg tijdens de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal Terrier in september 2013, is als "Redaktörens val" (keuze van de redactie) met het toepasselijke bijschrift "Hur söt kan man vara..." (hoe zoet kun je zijn...), geplaatst op de achterzijde van Glenbiten, het clubblad van de Zweedse Glenvereniging SAGIT. De lachende Glenpup op de voorzijde is Jukkää’s broertje Seamróg.
Gefeliciteerd SAGIT, met jullie 10-jarig jubileum! Dank je wel, Rini Verburg, voor het maken en beschikbaar stellen van deze superleuke foto!

10-02-2014

Vorige week zondag, 2 februari, deed Aingeal als eerste Glen P1050041uit het "an tSolais" nest haar EG-examen bij Kynologenclub Zwolle en omstreken. EG staat voor Elementaire Gehoorzaamheid en Gedrag en Aingeal en haar begeleider Herman hebben zeker laten zien wat zij kunnen! Zij slaagden voor dit examen met 3 tienen en een totaal van 73 punten!

De onderdelen waarop zij beoordeeld werden en de punten:

Oefeningen

Behaald aantal punten

1. Omgang hond – hond, voor- en achterlangs

10

2. Zitten naast de geleider

7

3. Aangelijnd volgen

6

4. 1 minuut afliggen op 5 meter

8

5. Komen op bevel

7

6. Aan de voet komen

7

7. Gebit tonen

10

8. Staan en betasten

8

9. Omgang baas – hond

10

Totaal aantal punten

73

Etty, Herman en Aingeal: Wij zijn trots op jullie!

15-12-2013

Kerstkaart met tekst

De dagen voor de Kerst… bij uitstek geschikt om terug te kijken naar het bijna afgelopen jaar en een voorzichtige blik te werpen op de toekomst…

 Toby en Maywen op de heuvel1Ons jaar was in één woord: FANTASTISCH! Ons eerste nest is geboren en naar nu blijkt het enige nest Glen of Imaal Terriers in Nederland in 2013! 

Het jaar begon spannend. Op 6 en 8 maart trof ons “Dream Team”, Fiddler’s Green Bel-Ami (Toby) en Laiquendi’s Jillian Yanna Maywen, elkaar bij de dekmeester in Nunspeet en hieruit volgde een probleemloze dracht.

Voor ons was alles spannend, want het zou ons eerste nestje puppy’s worden.Vrolijke staartjes 090513Maywen heeft ons er echter fantastisch doorheen geleid en wij hebben haar aanwijzingen opgevolgd. Op zondagavond 5 mei tussen 20:58 en 21:00 uur zijn de 6 Madra Áthas “an tSolais” puppy’s ter wereld gekomen. 3 Reutjes en 3 teefjes. Alle 6 blakend gezond en wheaten!

De pups groeien uit tot leuke, sociale en lieve jonge honden en zijn op het moment dat dit geschreven wordt 7,5 maanden oud. De 3 reutjes en 2 teefjes hebben het geweldig getroffen met hun baasjes (of zou het andersom zijn?) en 1 teefje, Aoife, is bij ons en gebleven. Zij vormt samen met Maywen een leuk stel.

 Madra Áthas Auryn McToby an tSolais   Madra Áthas Aoife Aideen an tSolais

 Madra Áthas Aodán McToby an tSolais   Madra Áthas Annowre Aobh an tSolais

 Madra Áthas Angus McToby an tSolais   Madra Áthas Aingeal Alva an tSolais

 Als wij kijken in de toekomst, dan hopen wij in de tweede helft van 2014 weer een nestje te plannen met Maywen. Hoewel het niet echt te doen gebruikelijk is, zullen wij kiezen voor een herhalingsnest. De pups uit de combinatie Toby en Maywen hebben een dusdanig fijn karakter en dat zien wij graag weer terug in ons volgende nest. Wij houden jullie uiteraard via de website op de hoogte!

Rest ons jullie fijne Kerstdagen te wensen en een sprankelend begin van een goed 2014!

*-*-*-*-*

08-09-2013

Familie foto

Kampioenschapsclubmatch 7 september 2013

Zaterdag 7 september 2013 hebben 4 van de 6 “an tSolais” puppy’s hun debuut gemaakt tijdens de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal Terrier. Aingeal en Boaz konden er deze keer helaas niet bij zijn. Natuurlijk werd hun aanwezigheid in de ren,in de ren die we voor deze gelegenheid hadden meegenomen naar Heteren, gemist, maar dat gemis was van korte duur. De pups waren niet de enige baby’s op het veld en ook niet de allerjongsten. Het 13 weken oude reutje Jukkää uit de Finse Taramont kennel, maakte snel vriendjes met Angus, Aoife, Beetle en Norah en in de ren was het een dolle boel.

Om 11 uur was het tijd voor het serieuzere werk. Showtime! De pups waren met hun leeftijd van 4 maanden en 2 dagen ingeschreven in de Babyklasse. Beetle beet met startnummer 1 het spits af en stond samen met broer Angus in de ring. Beide reutjes deden flink hun best en lieten zien wat zij in die korte tijd allemaal al geleerd hebben.

Daarna was het tijd voor Aoife en Norah om de ring te betreden. Beide zusjes doen weinig voor elkaar onder en zetten hun beste beentje voor om het hun begeleider niet al te gemakkelijk te maken. Dennis en Liane hadden hun handen vol om de meisjes lekker te laten lopen en met een beetje aansporing, kunst- en vliegwerk lieten zij uiteindelijk toch wat gangwerk zien.

Keurmeester Yvonne van de Bogert gaf ondertussen handige tips en trucs aan de begeleiders. Heel fijn voor een beginnend handler.

Beste Baby reu werd Beetle; Beste Baby teef Norah en na een spannende strijd met broertje Beetle werd Norah uiteindelijk ook nog uitgeroepen tot Beste Baby!

Hieronder de keurrapporten van alle deelnemende puppy’s. Wij zijn natuurlijk supertrots.

Madra Áthas Auryn McToby an tSolais (Beetle) Beetle Beste Baby reu 

Reutje van 4 maanden, mooi type, goed ontwikkeld voor leeftijd, goed gevormd hoofd, schaargebit. Zeer goede hoeking voor en achter, nog echte puppyvacht, leuk temperament. Moet oren nog zetten, heeft een vlot uitgrijpend gangwerk. 1 Veelbelovend

 

Madra Áthas Angus McToby an tSolais 

Reutje van 4 maanden, zeer goed type, goed gevormd hoofd, voldoende stop, zachte uitdrukking, schaargebit. Tikkeltje recht front, hoog aangezette staart, goed ontwikkeld voor leeftijd. Zeer goed gehoekt voor en achter, bij het gaan achter wat nauw. Gangwerk prima voor leeftijd. Mist 1 testikel. Uitgesloten (Belovend)

 

Madra Áthas Aoife Aideen an tSolais

Teefje van 4 maanden. Zeer goed rasbeeld, vrouwelijke verschijning, vrouwelijk hoofd, prima oor, goed oog, schaargebit, prima hals, goed front en voorborst, prima lichaam, zeer goed gehoekt voor en achter, hoge staartaanzet + dracht. Voor leeftijd prima gangwerk, achter iets koehakkig, mag iets krachtiger in achterhand. Goed temperament. Veelbelovend

 

Madra Áthas Annowre Aobh an tSolais (Norah) Norah nr1 

Teefje van 4 maanden. Zeer goed type, vrouwelijk goed gevormd hoofd, prima oor, schaargebit. Prima hals en rugbelijning, goede voorborst, licht gebogen front, goed lichaam voor leeftijd. Puppyvacht, prima temperament. Vlot gangwerk, achter tikkeltje nauw. 1 Veelbelovend en Beste Baby

 

Angus werd “uitgesloten” omdat bij hem op dit moment slechts 1 testikel ingedaald is. De keurmeester had hem graag een “veelbelovend´ willen geven, maar conform de reglementen is dit niet toegestaan en is hij met een “belovend” beoordeeld. Wij hebben echter goede hoop dat ook de tweede testikel van Angus nog zal indalen, zodat hij beoordeeld kan worden naar wat hij echt waard is.

Uiteraard heeft ook Toby deelgenomen aan de kampioenschapsclubmatch. Hij kwam in de kampioensklasse reuen uit tegen zijn halfbroer Billy Tow vom Au Deich (Jake). Het publiek, maar ook de keurmeester genoten zichtbaar van de presentatie van deze twee “kanonnen”, zoals zij werden aangekondigd. Een heel spannende match waarin Toby als volgt werd beoordeeld:

Fiddler’s Green Bel-AmiToby nr2 

Reu van 5 jaar. Uitmuntend type en totaalbeeld. Mannelijk hoofd, goede stop, voldoende donker oog, prima oor, sterk gebit. Uitmuntende hals, toplijn en staartaanzet. Uitmuntend front en voorborst, voldoende ribwelving. Zag graag iets meer kniebuiging. Mooie vacht. Loopt evenredig, maar mag achter iets meer uitgrijpen. Achter wat nauw. Prima temperament. 2 Uitmuntend

 

Maywen hebben wij deze keer uit de wind van de competitie gehouden. Hoewel zij haar oude lijn weer terug heeft, is haar vacht na de bevalling nog niet in optimale conditie. Uiteraard was zij wel aanwezig om haar puppy’s en Toby toe te juichen.

Klik hier voor het fotoalbum Clubmatch 7 september 2013.

Real time web analytics, Heat map tracking