Het "an tSolais" nest

Op 6 en 8 maart 2013 hebben Maywen en Toby elkaar getroffen bij dekmeester Ton Boxman in Nunspeet. Beide keren heeft dit geleid tot een geslaagde koppeling.

Op 3 april werd ons vermoeden dat Maywen zwanger was bevestigd! Bij Tobias, onze dierenarts, hebben wij met behulp van echografie de eerste tekenen van leven in haar buikje gezien. Wow, dat is toch wel heel mooi om te ervaren...

De röntgenfoto, die gemaakt is op de 48e dag van de dracht, toonde ons 6 puppy's en diezelfde dag konden wij ze allemaal voelen!

Op 5 mei is Maywen bevallen van 6 gezonde pups. 3 Reutjes en 3 teefjes, variërend in gewicht van 330 - 375 gram. Onze Madrai Áthas (vrolijke honden) heten voluit

 Vrolijke staartjes 090513

Het "Boyalone" nest

Het Boyalone nest bestaat, zoals de naam misschien al doet vermoeden, uit 1 reu: Brutus.

Op 31 januari en 1 februari 2016 hebben Norah en Arie elkaar getroffen en beide dagen volgden geslaagde dekkingen. Helaas werd Norah ruim een week na de dekkingen geveld door een maag-/darmvirus. Wij waren dan ook heel blij dat bij de eerste echo op 29 februari een kloppend hartje te zien was. Ter controle volgde een tweede echo op 8 maart. De toekomstige pup groeide goed, maar het was er echt maar één.

Over het algemeen is een éénling pup groter en zwaarder dan een puppy uit een meerlingennest. Dat is logisch, want de ruimte in de buik hoeft niet gedeeld te worden met broertjes en zusjes. Daarom is tijdens het maken van de röntgenfoto in overleg met de dierenarts besloten de puppy op de 60e dag te halen. 

Op woensdagmiddag, 30 maart 2016, om 14:02 uur is Brutus geboren. Zijn geboortegewicht was 215 gram. De eerste paar dagen waren zorgelijk. Brutus viel af en kwam daarna niets aan. Nu we een paar dagen verder zijn kunnen we gerust ademhalen. Brutus is aan een inhaalslag begonnen en groeit!

Brutus heet voluit: Madra Áthas Baruch Brutus Boyalone.

Het "Chéad Ghra" nest

Hoera! De puppy’s van Taramont Sceolan (Jukkää) en Madra Áthas Aoife Aideen an tSolais (Aoife) zijn geboren!

 061417 Linkspootjes 5 dagen oud

Trots en blij zijn wij de geboorte van ons C-nest te kunnen aankondigen. Aoife is op 9 juni 2017 bevallen van 6 gezonde, mooie puppy’s die allen de nestnaam “Chéad Ghra” zullen dragen. Chéad Ghra is Iers en betekent “puppy love”. Voor de puppy’s van Jukkää en Aoife kan het niet toepasselijker. Zij ontmoetten elkaar in september 2013 tijdens de kampioenschapsclubmatch. Jukkää was net verhuisd vanuit zijn geboorteland Finland naar Nederland en was 3 maanden jong. Aoife is een maandje ouder en liep op die dag voor het eerst mee in een clubmatch.

Het Chéad Ghra nest bestaat uit 3 reutjes en 3 teefjes die de eerste 5 weken van hun leven reutje Blauw, Groen en Paars en teefje Rood, Pink en Aqua genoemd zijn. Na het bezoek van de buitendienstmedewerker kregen zij hun stamboomnamen en werden de roepnamen die zij van hun toekomstige eigenaren krijgen bekend. 

Madra Áthas Cailean Chéad Ghra (Jaxx)

Madra Áthas Conner Chéad Ghra (Conner)

Madra Áthas Cayden Chéad Ghra (Charlie)

Madra Áthas Cayleigh Chéad Ghra (Daami)

Madra Áthas Caoilainn Chéad Ghra (Caoilainn)

Madra Áthas Ceinlys Chéad Ghra (Mesi)